1400/11/10-12:07
در چهل و سومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران صورت گرفت؛

تعیین عوارض ساختمانی در پنج پهنه متناسب با برخورداری و لحاظ شاخص عدالت

تعیین عوارض ساختمانی در پنج پهنه متناسب با برخورداری و لحاظ شاخص عدالت

لایحه عوارض ساختمانی با تکیه بر شاخصه عدالت و متناسب با میزان برخورداری مناطق در پنج پهنه به تصویب رسید.

به گزارش شهردارآنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر تهران، حمیدرضا صارمی معاون شهرسازی شهرداری تهران در چهل و سومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جریان بررسی یک فوریت اصلاحیه مصوبه نحوه محاسبه عوارض ساختمانی مبتنی بر ارزش مکانی املاک در شهر تهران اظهار داشت: لایحه عوارض برای بخش مسکونی به طور متوسط حدود ۱۷ تا ۱۸ درصد افزایش دارد.

وی در تشریح جزئیات این لایحه بیان داشت: در پهنه های کم برخوردار تقریبا افزایش عوارض وجود ندارد همچنین در پهنه های نیمه برخوردار تقریبا بین ۵ تا ۱۱ درصد و در پهنه های کاملا برخوردارد که حدود سطحشان ۷ درصد است در پهنه یک ۷ درصد و در پهنه دو حدود ۱۲ درصد کمی بیشتر در نظر گرفته شده است.

این مقام مسئول در شهرداری تهران ادامه داد: لایحه عوارض چند استناد قوی دارد که یکی از آنها قانون جهش مسکن است که مهر ماه امسال ابلاغ شد. تلاش شده است که حتی المقدور لایحه عوارض به سمت این برود که مشوق های ساخت و ساز برای شهر تهران به وجود اید.

وی آمار صدور پروانه در سال جاری را نسبت به سال ۱۳۹۰ یک هشتم تا یک دهم دانست و بیان داشت: ما تا امروز حدود ۴۳۷۰ پروانه صادر کرده ایم، به همین دلیل تلاش شده تا هم عوارض کنترل شود و هم مشوق های بیشتری در مناطق میانی و جنوبی شهر در خصوص ساخت و ساز در نظر گرفته شود.

صارمی خاطر نشان ساخت: عوارض نظارت فنی ۲۰ درصد افزایش یافته است. از سوی دیگر مشوق های تعدیل عوارض ساختمانی برای اقشار مختلف به شرحی که خدمت اعضای شورای اسلامی در کیمسیون ها اعلام شد بین ۱۰ تا ۲۰ درصد پیش بینی و تامین هزینه های ایجاد سرانه های خدماتی جهت تراکم قانونی مازاد بر جداول استفاده از اراضی مطابق با ضوابط و مقررات طرح تفصیلی بر اساس ارزش مرغوبیت مکانی هر قطعه ملک و مطابق با موقعیت مکانی و شاخص های تاثیرگذار بر ارزش املاک صورت گرفته است.

وی ادامه داد: اصلاح ضرایب کار در برخی از راسته های شهر تهران به منظور متناسب سازی محاسابات عوارض ساختمان های تجاری، شفاف سازی ضریب عوارض هزینه ساخت پارکینگ محله ای، تعدیل عوارض صدور پروانه ساختمان های صرفا مسکونی با حداکثر مساحت عرصه ۲۵۰ مترمربع و ۵ طبقه که کنترل نقشه های معماری آنها در فرایند صدور پرونده با رویکرد مدل سازی اطلاعات ساختمان صورت می پذیرد از جمله مواردی است که در این لایحه لحاظ شده است.

معاون شهرسازی شهرداری تهران گفت: به دلیل تاثیری که ممکن است این لایحه در بخش ساختمان ایجاد کند امیدواریم کمک به بحث تسهیل در ساخت و ساز و مشوق های ساخت و ساز و کنترل افزایش عوارض صورت گیرد.

وی خاطر نشان ساخت: مبلغی که از عوارض گرفته می شود به طور متوسط در تهران برای هر متر مربع بین ۲۸۰ تا ۳۲۰ هزار تومان است که این رقم به نسبت شهری مانند مشهد یک دوم یا یک سوم است. چون اعضای شورای شهر به این معتقد بودند که شهر تهران و کشور توان تنش دوباره ندارد این افزایش عوارض کنترل شد و سعی گردید در دایره ای که مد نظر اعضای شورای شهر بود افزایش عوارض بین ۱۵ تا ۲۰ درصد در نظر گرفته شود.

در ادامه این جلسه احمد صادقی عضو شورای شهر تهران گفت: پیشنهاد می کنم تا به جهت بحث ضوابط هوشمندسازی که شهرداری مکلف است نسبت به برخط کردن کامل و هوشمندسازی تمام عوارض حوزه شهرسازی و درج بارکد در تمامی فرم های اعلام وصول عوارض تا حداکثر اول فروردین ۱۴۰۱ اقدام نماید و صدور فرم های عوارض غیر سیستمی و بدون بارکد تخلف محسوب شود.

در ادامه این بحث ناصر امانی بر ضرورت اطلاع رسانی جزییات لایحه افزایش عوارض ساختمانی تاکید کرد و گفت: خیلی حیف شد که این لایحه به سرعت رای‌گیری گردید. مهم ترین لایحه‌ای که سالانه شورا تصویب می‌کند و اثر روانی و واقعی بر مسکن شهر تهران دارد، این لایحه است.

وی توضیح داد: این لایحه برای اولین بار تهران را به پنج پهنه در اخذ عوارض تقسیم کرده است؛ پهنه یک تا پهنه پنج. متناسب با برخورداری و شاخص عدالت؛ هرچه به سمت جنوب آمدیم میزان اخذ عوارض کاهش پیدا کرده و حتی برای برخی از مناطق کف ۵ درصد را پیش بینی کردیم.

معافیت‌هایی داده شده به برخی گروه‌ها که میتوانستند از معافیت‌ها استفاده کنند اما در این لوایح نمی‌آمده است. حدود ۱۰ گروه بود، کاش این موضوعات اطلاع‌رسانی می‌شد.

در ادامه پرویز سروری نائب رئیس شورای اسلامی شهر تهران با درست دانستن مطلب ارائه شده از سوی آقای امانی گفت: آقایان عباسی و آخوندی در این زمینه مصاحبه کنند و روابط عمومی این موضوع را پیگیری کند. این یکی از موضوعات مهم مرتبط با عدالت است که شورای ششم به آن توجه دارد.

گفتنی است این لایحه با ۲۰ موافق و به اتفاق ارای اعضای شورای اسلامی شهر تهران به تصویب رسید.

نظرات

captcha

اخبار مرتبط