1401/01/16-17:31

دعوت شهرداری منطقه ۵ از شرکت های دانش بنیان جهت همراهی با مدیریت شهری

دعوت شهرداری منطقه ۵ از شرکت های دانش بنیان جهت همراهی با مدیریت شهری

حرکت منطقه امید و زندگی به سمت منطقه فناور

به گزارش شهردارآنلاین به نقل از روابط عمومی منطقه ۵، مسیح احمدی مشاورشهردار منطقه ۵،با اشاره به مفهوم اقتصاد دانش بنیان اظهار داشت: اقتصاد دانش بنیان،مفهوم طراحی سیستمی اقتصادی است که فرآیندهای ثابت نداشته و بر پایه دانش تغییر کند.این سیستم پویا می‌تواند بهره‌وری خود را در هر لحظه و هر ثانیه در بالاترین عدد ممکنه متناسب با ظرفیتهای خود قرار دهد.

احمدی افزود: در سیستم های پویا یا تحول خواه چرخه رشدی تعریف می شود که بسیار ساده اما بی نهایت کارا است. این چرخه شامل برنامه ریزی، اجرا، ارزیابی و اصلاح برنامه ریزی است.

او با بیان اینکه برنامه ریزی در این چرخه باید از جنس برنامه ریزی استراتژیک باشد،ادامه داد: برنامه ریزی استراتژیک از استراتژی هایی شروع می شود که از جنس کلان، کیفی و غیرقابل اندازه‌گیری است و به برنامه‌های مدون کوتاه مدت، میان مدت، بلندمدت وبر اساس برنامه هایی از جنس خرد، کمی و قابل اندازه‌گیری ختم می شود.

احمدی بااشاره به سلول دوم چرخه رشد، یعنی اجرا اظهار داشت:ابتدای امسال، رهبری استراتژی حرکت در سیستم اقتصاد دانش بنیان را مشخص و دستور حرکت را صادر نمودند.در سلول اول، استراتژی، تقویت اقتصاد دانش بنیان بود و در سلول دوم چرخه رشد یعنی اجرا، ایشان دستور خرید محصولات شرکت‌های دانش بنیان و نوآورانه را برای بخش دولتی صادر کردند. همچنین پیرامون روش‌های ارزیابی بهره‌وری، پارامتر "افزایش تعداد شرکتهای دانش بنیان" را به عنوان شاخص ارزیابی اعلام نموده‌اند.

مشاورشهردارمنطقه۵ با بیان اینکه اکنون باتوجه به منویات رهبری،هر ارگان وساختاری باید نسبت خود با این مسیر را مشخص کند،اذعان داشت:در این میان، شهردار محترم تهران نیز به عنوان مدیر یکی از بزرگترین ساختارهای مالی و اجرایی کشور، دستوراتی بر ۱۳ پایه، جهت اجرایی شدن منویات رهبری صادر کرد. در همین راستا، شهرداری منطقه۵ نیز اقدامات زیرساختی و اساسی جهت انجام  وظایف خود انجام داده تا بتواند به سمت شهری فناور و دانش بنیان حرکت کند.

او با اشاره به اقدامات شهرداری منطقه۵، گفت: در ابتدا، کمیته‌ای از متخصصان حوزه‌های مختلف به سرپرستی اینجانب تشکیل شد. این کمیته جلسات مستمری را جهت تبیین و تدقیق نقشه راه از وضع فعلی به سمت وضع مطلوب برگزار و برنامه هایی در دو بخش نرم افزار و سخت افزار تعریف شد.

مشاور شهردار منطقه۵ ادامه داد: در بخش سخت افزاری، ایجاد مرکز حمایت از محصولات دانش بنیان و نوآور در اولویت قرار گرفت که در قدم بعدی ایجاد ساختار منابع انسانی و ارائه امکانات و تسهیلات متناسب با اهداف کلان مرکز با استفاده از ظرفیت های فعلی شهرداری منطقه۵ مورد نظر است. همچنین ارائه امکانات و تسهیلات لازم در آن مرکز به شرکتهای دانش بنیان و استارت‌آپ ها جهت تحقیق و توسعه ایده‌ها و محصولات، و همچنین به شتاب دهنده‌‌ها و سرمایه‌گذاران جهت ارائه خدمات خود به این محصولات هدف این برنامه است.

احمدی با اشاره به بخش نرم افزاری برنامه ها، توضیح داد: در این بخش، برنامه های متعددی تدوین شده است. از جمله تدوین برنامه ای برای نحوه مشاوره فنی، اقتصادی و حقوقی جهت تسهیل تبدیل ایده‌ها به محصول به دانشجویان و نوآوران؛ تدوین دستورالعمل مالی، فنی و حقوقی حمایت از محصولات دانش بنیان و نوآوران جهت پیشنهاد به شورا؛ تدوین فرآیند برگزاری استارت‌آپ ها در شهرداری منطقه ۵، همچنین جلسات مستمر با مراکز رشد، پارک های علم و فناوری، کارخانه های نوآوری؛تدوین دستورالعمل نحوه شناخت و فرآیند خرید محصولات دانش بنیان در معاونت های تخصصی این شهرداری؛ از سوی دیگر تدوین فرآیند ارائه نیازهای شهرداری منطقه ۵ به مراکز دانشگاهی،مراکز رشد،پارک های علم و فناوری و غیره و در نهایت تدوین دستورالعمل نحوه ارائه خدمات و تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان و استارت آپ‌های مربوطه.

او با اشاره به ارزیابی عملکرد در چرخه رشد، تاکید کرد: در شهرداری منطقه ۵ جهت ارزیابی عملکرد،پارامتر مبلغ ریالی پروژه‌های دانش بنیان، خرید محصولات نوآورانه و ارائه خدمات به این محصولات، به عنوان پارامتر ارزیابی تعیین شد و از این پس معیار عملکرد معاونین و مدیران تخصصی این شهرداری هر سه ماه خواهد بود.

احمدی در پایان از تمام شرکتهای دانش بنیان و صاحبان محصولات نوآورانی که در حوزة عملکردی و اختیارات شهرداری منطقه۵ فعال بوده خواست تا سوالات خود را از روابط عمومی شهرداری منطقه ۵ پیگیر شوند.امید داریم تا با طراحی یک سیستم پویا و تحول خواه، به توسعه اقتصاد دانش بنیان در کشورمان کمک کنیم.

نظرات

captcha

اخبار مرتبط