1400/12/18-13:26
سرپرست شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران تاکید کرد:

ضرورت اقدام عاجل میراث فرهنگی در خصوص ملک مجاور خانه‌موزه ‌اخوان ثالث / آسیب های وارده باید بررسی کارشناسی شود

ضرورت اقدام عاجل میراث فرهنگی در خصوص ملک مجاور خانه‌موزه ‌اخوان ثالث / آسیب های وارده باید بررسی کارشناسی شود

سرپرست شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران با تاکید بر اینکه میراث فرهنگی باید در حفظ خانه موزه اخوان ثالث به شهرداری تهران کمک کند، گفت: این در حالی است که در وهله نخست باید این مجموعه از هرگونه آسیب و تخریبی وارده در امان بماند چرا که بر اساس نشانه ها، تخریب صورت گرفته موجب خسارت های جدی در جداره و شاکله این خانه موزه خواهد شد.

به گزارش شهردارآنلاین به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران، محمد مویدی در حاشیه بازدید از خانه موزه اخوان ثالث با بیان این مطلب که  حفظ و نگهداشت این اثر ملی، با برگزاری نشست‎های و اتفاق های ادبی و فرهنگی می تواند درشعر و ادبیات معاصرتاثیر گذار باشد. همچنین این مجموعه و سایر خانه موزه ها به صورت شبکه ای می توانند به مکانی برای فعالیت ها و تولیدات خلاق فرهنگی هنری تبدیل شوند.

مویدی با بیان این مطلب که پاسداشت خانه موزه ها به منزله حفاظت از جامعه انسانی و انتقال فکر تازه به نسل های آینده است، افزود: خانه موزه ها مکانی برای نمایش آثار،پاسداشت میراث نیاکان، انتقال آداب و رسوم  به نسل های آینده است، بنابراین باید توجه و نگاه ویژه‌ای به جایگاه خانه موزه‌ها و اهمیت آنها در جامعه امروزی صورت گیرد.

وی تصریح کرد: بنابراین دست اندرکاران امر از جمله میراث فرهنگی، شهرداری تهران و شرکت توسعه فضاهای فرهنگی لازم است درجهت حفظ و نگهداشت خانه مشاهیر ومفاخرملی و میهنی تلاش کنند.

سرپرست شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران با تاکید بر اینکه خانه موزه ها فرصت بسیار مناسبی را برای علاقه مندان و دوستداران فرهنگ و هنربرای تفکرو تامل بیشتر بوجود می آورد وبا راه اندازی کافه هنر درفضاهای جانبی خانه موزه ها می توان ضمن جذب مخاطبان به این مراکز؛ به گسترش پهنه های فرهنگی در سطح شهر کمک کنیم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه مطمئنا با همکاری مدير كل میراث فرهنگی تهران و صدوردستورالعمل ها و مقررات بناهای ثبت ملی،می توان مانع تخریب وخسارتهای جبران ناپذیرآتی  به خانه موزه اخوان ثالث شده و در حفظ حریم و هویت این خانه کمک کنیم.

مویدی با تاکید بر اینکه تخریب کامل ساختمان مجاوربه طور قطع به خانه موزه اخوان ثالث آسیب جدی وارد خواهد کرد، تصریح کرد: به طور قطع میراث فرهنگی با توجه به قوانین ومقررات مربوطه می تواند پروانه ساخت ساختمان مجاور را ابطال کرده و با توجه به اختیارات قانونی و حقوقی به شهرداری تهران در حفظ خانه موزه اخوان ثالث کمک کند.

به گفته این مقام مسئول با توجه به زیربنای کم خانه موزه اخوان ثالث(۱۴۰ متری) نیاز به این داریم که پس از ابطال پروانه ساخت؛ با تملک و الحاق خانه مجاور به این مجموعه کمک کنیم.

وی با اشاره به اینکه خانه موزه اخوان ثالث  يكم مهرماه ۱۳۸۲ با شماره ۱۰۴۰۴ به‌ عنوان يكي از آثار ملي ايران به ثبت رسيده و از سال ۱۳۸۵ در تملك شهرداري تهران است، بیان داشت: با همکاری میراث فرهنگی و بررسی کارشناسی این مجموعه از منظر قانونی و حقوقی می توان ضمن حفظ این خانه موزه به ایجاد بستری برای برگزاری مستمر برنامه های فرهنگی و ادبی ، بهبود شرایط فرهنگی محله و شهر به واسطه آمد و شد و حضور بزرگان فرهنگ و ادب به این خانه موزه کمک کرد.

گفتنی است مهدی اخوان‌ثالث  از شهریور ۱۳۵۷ تا لحظه درگذشت خود در روز یک شنبه ۴ شهریور ۱۳۶۹ در این خانه زندگی می‌کرده است، در نزدیکی خیابان زرتشت قرار دارد. درِ ورودی حیاط کوچک آن به کوچه‌ خجسته باز می‌شود.

خانه‌ اخوان‌ثالث در یک اشکوب(همکف و یک طبقه بالای آن) بنا شده و هر دو نیز دارای نقشه‌ای یکسان است و شامل این فضاهاست: نشیمن، پذیرایی رو به جنوب، اتاق شمالی، راهرویی که در ضلع شرقی واقع است و در انتها با پلکانی دسترسی به طبقه اول را فراهم می‌کند.

همچنین لازم به ذکر است که وسایل شخصی اخوان ثالث شامل دوربین عکاسی، ماشین ریش تراشی، کیف دستی آماده جانمایی در ویترین خانه موزه اخوان ثالث است.

‌خانه‌موزه‌ی مهدی اخوان‌ثالث در خیابان دکتر فاطمی، خیابان ششم، کوچه‌ی خجسته، پلاک ۲۹ واقع شده است.

نظرات

captcha

اخبار مرتبط